Scooterdagwaarde.nl – alles over de waarde van je scooter en brommer!

scooter rijbewijs verzekering

Veilig de weg op met de scooter: hier kun je op letten

Heb jij jouw scooterrijbewijs gehaald? Dan is het binnenkort tijd om te gaan genieten van het rijden op de scooter, aangezien je overal naartoe kunt rijden waar jij heen wil. Wel is het belangrijk om altijd veilig de weg op te gaan. Daarom staan hieronder een aantal punten voor je opgesomd waar je rekening mee kunt houden als je de weg op wil gaan met jouw scooter.

1. Sluit een verzekering af

Als je met jouw scooter de weg op wil, is het belangrijk om eerst een verzekering af te sluiten voor de scooter die op jouw naam staat. Zonder verzekering is het namelijk niet verstandig om de weg op te gaan. Daarom is het belangrijk om sowieso een WA-verzekering voor jouw scooter af te sluiten. Met deze verzekering wordt de schade die jij veroorzaakt bij een ander, verzekerd. Naast WA kun je ook kiezen voor een beperkt casco verzekering of een all risk verzekering, net zoals je ook voor de auto gewend bent. 

2. Draag beschermende kleding

Als je scooter gaat rijden, is het belangrijk dat je beschermende kleding draagt. Mocht je komen te vallen met de scooter, dan kan de kleding jou beschermen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een helm, die jouw hoofd beschermt. Het dragen van een helm is overigens ook verplicht. Daarnaast is het ook een tip om een lange broek te dragen en een jas met lange mouwen, zodat ook de benen en armen zijn beschermd. Het is ook prettig om je handen te beschermen door handschoenen te dragen. Het is ook een tip om kleding te dragen met reflectoren, zodat je voor andere weggebruikers goed te zien bent – vooral in het donker. Naast het dragen van beschermende kleding is het natuurlijk erg belangrijk om altijd goed uit te kijken en andere weggebruikers in de gaten te houden.

3. Denk aan de belangrijke documenten

Het is altijd belangrijk om je te kunnen identificeren, mocht dat nodig zijn onderweg. In dit geval is het dus verstandig om altijd jouw scooterrijbewijs op zak te hebben. Ook kunnen andere belangrijke documenten van pas komen. Denk aan je pinpas, voor als je onverwachts moet tanken of als je langs de weg komt te staan. 

Van scooter naar auto

Heb je een tijd geleden een scooterrijbewijs gehaald én heb je ook al je autorijbewijs gehaald? Dan is het ook belangrijk om voor de auto een verzekering af te sluiten, als de auto op jouw naam staat. Je kunt een autoverzekering afsluiten via poliswijzer.nl/autoverzekering, waarbij je ook de verschillende dekkingen, premies en algemene voorwaarden kunt lezen. Het is namelijk ook belangrijk om met de auto veilig de weg op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *