Scooterdagwaarde.nl – alles over de waarde van je scooter en brommer!

Scooter Gestolen?

Scooter gestolen? Vind hem mogelijk online terug!

Heel vervelend als je scooter wordt gestolen

Je wil natuurlijk je scooter (ongeschonden) weer terug. Wist je dat er een centraal register is om gestolen goederen in op te zoeken? Mogelijk dat jouw scooter hier dus ook tussen staat. Via deze website kun je eenvoudig een overzicht vinden van gestolen scooter. Daarnaast vind je er ook andere gestolen objecten. Een goed overzicht om te zien of jouw scooter hier ook op staat. Een start van je zoektocht als je scooter is gestolen.Scooter gestolen? Doe aangifte bij de politie! Het lijkt voor de hand te liggen, maar doe altijd aangifte bij de politie als je scooter is gestolen. Je weet immers nooit waar de scooter nog een op kan duiken. Als je aangifte hebt gedaan dan weet de politie in ieder geval dat jij de eigenaar niet meer bent. Wel zo prettig als de scooter voor criminele activiteiten is gebruikt. Direct aangifte doen van je gestolen scooterKlik dan hier om de aangifte digitaal te starten. Let er wel even op dat je beschikt over Digid als je een online aangifte wil doen. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch aangifte te doen, via telefoonnummer 0900 – 8844. Zo kun je persoonlijk je verhaal doen aan de telefoon en zal je aangifte direct worden opgenomen.

Meld je gestolen scooter ook bij VbV!

Nadat je melding hebt gemaakt van je gestolen scooter bij de politie, kan het ook geen kwaad om je gestolen scooter aan te melden bij de Stichting VbV. Dit is de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (afgekort is dit dus VbV) die er zorg voor draagt om voertuig criminaliteit te bestrijden. De stichting is een initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars. Deze stichting behartigd de belangen van haar leden om gestolen voertuigen terug te vinden en indien mogelijk terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De stichting richt zich dus niet alleen op gestolen scooter, zij kijken ook uit naar alle andere mogelijke voertuigen die gestolen zijn. Het registreren van je gestolen scooter bij deze stichting zorgt er voor dat er extra ogen uitkijken naar je scooter. Ook geeft deze stichting tips ter preventie. Met een aantal nuttige tips verminder jij je kans dat je scooter gestolen wordt en jij met extra kosten en rompslomp zit. De tips van VbV vind je hier. Wil je direct je scooter ook als gestolen opgeven bij de VbV dan kun je via deze link direct online je gegevens doorgeven.

Stel je verzekeraar op de hoogte van je gestolen scooter!

Na de politie en eventueel (wel doen hoor!) de VbV moet je ook je verzekering op de hoogte stellen van het feit dat je scooter is gestolen. Je hoeft immers geen premie meer te betalen als iets niet meer van jou is. En een scooter is niet meer van jou als deze door een ander is ontvreemd. Het is dan wel van belang dat je de diefstal meldt bij je verzekering. Zo kunnen zij jou eventueel ook een vergoeding uitkeren, mocht je verzekerd zijn tegen diefstal. De verzekeraar zal je premie stopzetten en mogelijk na 30 dagen (of meer of minder, afhankelijk van je voorwaarden) tot uitkering van het schadebedrag over gaan. Je zal begrijpen dat een verzekeraar niet zelf na kan gaan dat je scooter is gestolen, jij moet dit zelf melden bij je verzekeraar. Dit kan in veel gevallen eenvoudig online, via de verzekeraars app of telefonische via de schade telefoon. Wacht hier dus niet mee en doe dit nadat je, je scooter als gestolen hebt opgegeven bij de politie en bij de VbV.

Stappenplan scooter gestolen

Een korte samenvatting wat je moet als je scooter is gestolen doen vind je hier onder. Door dit stappenplan te doorlopen zorg jij er voor dat in ieder geval de juiste instanties op de hoogte worden gebracht van de diefstal.
  • Stap 1: aangifte doen! Doe direct aangifte bij de politie als je scooter is gestolen, direct online aangifte doen? Dat kan hier!
  • Stap 2: registreer je gestolen scooter bij de Stichting VbV, dat kan eenvoudig online via deze link. Zorg er voor dat je, je kenteken en meldcode bij de hand hebt.
  • Stap 3: meld de diefstal van je scooter bij je verzekeraar. Zo wordt de premie van je scooterverzekering stopgezet en wordt er een schadebedrag uitbetaald (indien van toepassing) aan je.
Als je deze stappen volgt heb jij het maximale gedaan om, indien mogelijk, weer herenigd te worden met je scooter. Bovenal, het is een vervelende situatie voor je, maar blijf rustig ook al kunnen sommige procedures wat lang duren.

Check het fietsdepot van de gemeente!

Wist je dat de gemeente ook wel eens scooters verwijderd die niet juist geparkeerd staan? Het is dan ook goed om eens te googlen op het gemeente depot van de gemeente waar jij je scooter hebt geparkeerd. Hoe kom je hier nu achter? Dat is eenvoudig, je kunt zelf Googlen. Type in Google in “fietsdepot *naam gemeente*” en je ziet direct het fietsdepot van de ingevoerde gemeente. Maar het kan wellicht nog eenvoudiger. Er is een website voor, dat is www.verlorenofgevonden.nl! Op deze wesbsite kun je navigeren naar fietsen. Dat klinkt raar, maar onder het filter zie je ook staan “brommer/scooter”. Je ziet dan een overzicht van de opgehaalde brommers en scooters, inclusief een foto. Wie weet kun je jouw scooter dan zo wel terug vinden. Scheelt je weer een aangifte doen en een hoop rompslomp. Doe er je voordeel mee!