Scooterdagwaarde.nl – alles over de waarde van je scooter en brommer!

top 5 scootermerken en top 10 scooter modellen

De populairste scooter merken en modellen in Nederland

Nederlanders zijn dol op scooters, en het is geen verrassing waarom. Scooters bieden een snelle, gemakkelijke en milieuvriendelijke manier om door steden en dorpen te navigeren. In de steden ben je vaak zelfs vele malen sneller dan het openbaar vervoer en de auto. Maar welke merken en modellen zijn het meest geliefd in Nederland? In dit artikel duiken we in de verkoopcijfers en presenteren we de top 5 scootermerken en de top 10 meest populaire scootermodellen. Zo weet jij welk merk jij moet kiezen als volgende scooter of als eerste scooter. De merken zijn ook direct gekoppeld aan de waarde van een scooter. Wist je dat je eenvoudig de waarde van een scooter berekenen kunt online? Het enige wat je hier voor nodig hebt is het kenteken van de scooter. Zo weet je in ieder geval heel snel of een scooter voor de juiste prijs te koop staat. En komt het merk voor in de Top 5? Dan heb je helemaal een goede deal te pakken!

De top 5 scooter merken in Nederland

1. Vespa

Als het om scooters gaat, is Vespa koning in Nederland. Het Italiaanse merk heeft een iconische uitstraling en staat bekend om zijn stijlvolle ontwerpen en uitstekende kwaliteit. Het Vespa GTS-model is een favoriet onder Nederlandse scooterliefhebbers. En ja ze vallen zeker op qua design. Niet voor niets dus dat Vespa op nummer 1 staat in de meest populaire merken in Nederland.

Bron: Verkoopgegevens, Vespa.

2. Piaggio

Piaggio is een ander Italiaans merk dat populair is in Nederland. Hun Piaggio Zip-scooter is een veelgeziene verschijning op de Nederlandse wegen. Deze scooter biedt betrouwbaarheid en zuinigheid, naast natuurlijk een fantastisch Italiaans design. Het lijkt er op dat Italiaanse scooters aan populariteit aan het winnen blijven in Nederland.

Bron: Verkoopgegevens, Piaggio.

3. SYM

SYM, een Taiwanese fabrikant, heeft de harten van veel Nederlandse scooterrijders veroverd. Hun SYM Mio is een geliefd model vanwege zijn retro-ontwerp en comfortabele rijervaring. Daarnaast is het SYM ook niet de meest dure scooter in het rijtje waardoor dit perfect past bij onze Nederlandse zuinigheid.

Bron: Verkoopgegevens, SYM.

4. Kymco

Kymco is een ander merk uit Taiwan dat bekend staat om zijn betrouwbare scooters. De Kymco Agility is een veel gekozen model voor woon-werkverkeer. Betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel bij Taiwanese merken. Deze merken typeren zich als zeer betrouwbaar door de jaren heen. Een Kymco kan dus generaties meegaan.

Bron: Verkoopgegevens, Kymco.

5. Peugeot

Het Franse merk Peugeot heeft ook een sterke aanwezigheid op de Nederlandse scootermarkt. De Peugeot Django, met zijn retro-charme, is een populaire keuze. Je zou het niet verwachten van een Frans merk, maar deze Peugeot is echt een blijvertje onder de scooterrijders.

Bron: Verkoopgegevens, Peugeot.

De Top 10 meest populaire scooter modellen in Nederland

  1. Vespa GTS
  2. Piaggio Zip
  3. SYM Mio
  4. Kymco Agility
  5. Peugeot Django
  6. Vespa Primavera
  7. Piaggio Vespa LX
  8. Vespa Sprint
  9. Piaggio Fly
  10. SYM Fiddle

Deze top 10 lijst is samengesteld op basis van verkoopcijfers en populariteit onder Nederlandse scooterrijders.

Bron voor de verkoopcijfers: De verkoopcijfers zijn afkomstig van de RAI Vereniging en BOVAG, en zijn te vinden op Scooterstatistieken.

Nederlanders zijn duidelijk gepassioneerd over hun scooters, en deze merken en modellen hebben zich bewezen als de favorieten onder de Nederlandse scooterrijders. Of je nu op zoek bent naar stijl, betrouwbaarheid, zuinigheid of een combinatie van deze factoren, er is zeker een scooter die bij je past. Hou er ook rekening mee dat hoe populairder een scooter merk of type is hoe hoger prijs zal zijn van een scooter. Geen wonder dat de merken en typen door de jaren heen veranderen, en dus ook de verschillende prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *